lunes, 26 de noviembre de 2012

Bunyola no vol ser el femer d’Europa

Aquest matí un grup de persones s’ha plantat davant la carpa del Departament Mediambiental del Consell de Mallorca a la Fira de Santa Catalina de Bunyola per demostrar el seu rebuig a la importació de residus d’Europa per ser incinerats a Son Reus. Han fet d’aquesta manera un bon boicot a la carpa plantant-s’hi al davant una bona estona carregats amb bosses de fems reivindicatives, cartells i camisetes de la campanya del GOB “No volem ser el femer d’Europa”.
A la fira hi ha acudit el president del Parlament Balear, Pere Rotger, recentment imputat pel cas Over Marketing, que no ha tengut més remei que passar entre la protesta i les manifestants han aprofitat per increpar-lo. 

sábado, 10 de noviembre de 2012

Conferència "No volem ser el femer d'Europa"


Na Margalida Ramis, portaveu del GOB exposa els arguments que desmonten les mentides que hi ha darrera la importació de residus.  Produït per el col·lectiu cultural Sitja-Es Castellet.

miércoles, 7 de noviembre de 2012

Conferència Contaminació, Negoci i Alternatives.

Dijous 8 de novembre, tenim l'oportunitat de conèixer què hi ha en joc amb la importació de residus per cremar a Son Reus.  Contaminació, negoci i alternatives són els temes que apareixen al títol de la conferència que faran conjuntament el GOB i l'AVVB, en la campanya No volem ser el femer d'Europa.  Tenir una informació contrastada és clau quan els mitjans ens carreguen de paraules buides.. combustibles renovables...energia sostenible cremant residus... que volen confondre la gent, i que anem empassant-nos mentides a més de dioxines. Els veïnats i veïnades de Bunyola hi tenim molt a dir, fa falta obrir els ulls, el nostre futur està en joc.  

viernes, 21 de septiembre de 2012

No volem ser el femer d'Europa!



Visualització col·lectiva de l’horror
Son Reus 2012: punt de no retorn

Dimecres, 26 de setembre
19.00h
Recinte Hospital Joan March. Carretera Sóller km12

Primera acció ciutadana contra la importació de fems d'Europa per fer "rentable" la incineradora de Son Reus

Te convidam a dur un frontal o algun tipus d’element lumínic per fer una encesa col·lectiva en finalitzar l’acte. Gràcies!

Signa la petición dirigida a: Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca




http://novolemserelfemerdeuropa.files.wordpress.com/2012/09/fulletons.jpg

jueves, 5 de julio de 2012

Miguel González de la Asamblea de Bunyola: “Somos conscientes de que esto es el principio”

Hace unos días se conmemoró el primer aniversario de la Asamblea de Bunyola y  Miguel González ha querido reflexionar  sobre todos los momentos que se han compartido, el 15M y lo que se ha conseguido en este gran grupo de ciudadanos.
04/07/2012 Miguel González es un ingeniero nacido en Avilés pero lleva 17 años viviendo en Bunyola. Trabaja en un centro de investigación del CISC-UIB y es miembro de la asamblea de Bunyola en la comisión de divulgación. Se reúne quincenalmente, con otras personas del pueblo que también forman parte de la asamblea, para debatir diferentes temas de interés para los ciudadanos.

ARTICULO COMPLETO

domingo, 3 de junio de 2012

UN ANY de BUNYOLA ES MOU


Aprofitant l'aniversari, és un bon moment per mirar enrera i valorar la feina feta.

Constància de les assemblees.
De la gran assistència i intensitat al començament a la presència més laxa però constant; 15 assemblees durant el 2011 i 6 assemblees el que duim del 2012. Hem canviat de lloc i d'horaris, però hem mantingut actiu un nucli de trobada i discusió durant tot l'any.

Hem fet sentir la nostra veu
a) Als diaris i revistes. La pujada de sou del batle, el canvi dels horaris als matins als plenaris, motivaren 14 aparicions a diaris el 2011. I encara el 2012 hem estat presents als mitjans de comunicació en vàries ocasions. La revista Es Castellet ha estat una finestra oberta de informació entre l'assemblea i els ciutadans.

b) A les cases. Hem editat i repartit 4 butlletins per tot el poble, presentant la nostra visió i animant a participar a la gent en diverses mobilitzacions..com a la manifestació del Túnel de Sóller

c) A la plaça. Panell de informació a la plaça. Som al carrer, i cada setmana hem intentar canviar la informació. El panell de la plaça ha esdevingut un recó d'aturada de bastanta gent on han trobat informació sobre actualitat propera, reflexions i mobilitzacions pels drets dels ciutadans.

d) A la xarxa. El grup de facebook té 80 membres i ha esdevingut un grup actiu de reflexió i acció que permet tenir un major dinamisme alhora de respondre als impactes i organitzar-mos. D'altra banda el blog, ens ha permés tenir un arxiu digital de la nostra feina, obert a consultes i aportacions... més de 4500 visites en un any.

Hem passat a l'acció 
Hem estat presents a les mobilitzacions del 15M, a la manifestació contra el peatge del Túnel i contra el tancament de l'hospital Joan March.

Hem organitzat tallers i presentacions al poble. La presentació de Som Energia va ser un éxit de participació amb més de 100 persones, així com la jornada de Varietats Locals també va tenir molt bona acollida.
També hem organitzat una xerrada sobre camins públics i un taller d'assamblearisme.
A més, vam montar un dia de cinema i debat amb l'estrena del documental "Interferències".

Hem seguit d'aprop els plenaris de l'Ajuntament i col·laborat en accions per promoure la transparència i l'accés dels ciutadans a les decisions de l'equip de govern.

Gràcies a tot@s les que ho hem fet realitat.
Bunyola es Mou!.


miércoles, 30 de mayo de 2012

Concentració de rebuig a l'actuació de la guàrdia civil d'aquest dilluns a Bunyola

Concentració de rebuig a l'actuació de la guàrdia civil, pels fets ocorreguts aquest dilluns 28 a Bunyola.

Aquest dijous 31, a les 20:30, durem a terme una concentració a la Plaça de Bunyola, amb espelmes i de forma silenciosa, per mostrar el nostre rebuig a la intervenció desproporcionada que varen realitzar els cossos de seguretat davant la manifestació pacífica que es va dur a terme el passat dilluns al poble de Bunyola.
 
 
 

martes, 22 de mayo de 2012

VIDEOS DEL PLE DE 10 DE MAIG DE 2012


A la pestanya PLENARIS d'aquest blog, hem penjat una sèrie de vídeos del darrer plenari que un bunyolí ha pujat a la xarxa.

Desde "Bunyola es Mou" no creiem que aquesta sigui la millor solució però valoram i respectam els esforços dels ciutadans de poder accedir a aquest acte públic.
També manifestam la nostra discomformitat a l'ús de les forces de l'estat per part de l'equip de govern per impedir la gravació dels plenaris.

Per tal d'avançar en la transparència política i l'accés dels ciutadans als plenaris, demanam:
  • Que es tornin a fixar els horaris dels plenaris a la tarda.
  • Que l'ordre del dia del plenari es faci públic amb una setmana d'antel·lació.
  • Que es publiquin les actes a la web de l'ajuntament el més aviat possible i no amb sis mesos de retard.
  • Que s'el·labori una normativa de participació ciutadana en els plenaris i en la vida del nostre poble, de manera oberta i integrada amb totes les parts interessades.

domingo, 6 de mayo de 2012

SOLO GRITAR EN LA CALLE NO SIRVE. LA EXPERIENCIA ISLANDESA


Birgitta Jónsdóttir: "Sólo gritar en la calle no sirve"

Magazine | 20/04/2012 - 13:00h
Birgitta Jónsdóttir Javier Zurita

Birgitta Jónsdóttir (Reikiavik, 17 de abril de 1967) es poeta, activista, portavoz de varios grupos como Wikileaks y parlamentaria en Islandia. Su fama es tal que se ha convertido en la primera bloguera del país, además de seguir trabajando incansablemente por la libertad de prensa en varios proyectos comola Icelandic Modern Media Initiative, una especie de paraíso para la libertad de prensa en la red. Recibe a los entrevistadores con su inseparable portátil en la mano, colmado de pegatinas revolucionarias, en la sede de Althing, el Parlamento islandés.

jueves, 19 de abril de 2012

NO A NUESTRA COSTA

"No a nuestra Costa"

Plataforma en defensa de la ley de costas
Estas son algunas de las principales razones por las que la Plataforma “No a nuestra costa” entiende que la Ley de Costas no debería ser reformada:
  • Nuestra costa es un espacio frágil, finito, rico y diverso. La Ley de Costas protege nuestras playas, calas, dunas, acantilados, marismas y rías de aquellas actividades que pueden degradarla o destruirla.
  • Asegura el disfrute libre del litoral y asegura nuestro acceso a las playas sin obstáculos e impidiendo su privatización.
  • La plataforma busca que la Ley de Costas sea un seguro frente a una urbanización descontrolada y desmedida en nuestro litoral.
  • El dominio público marítimo-terrestre y las zonas de servidumbre, establecidas en la Ley de Costas, velan por la seguridad ciudadana, garantizando nuestra integridad física y la de nuestros bienes ante posibles daños ocasionados por inundaciones, temporales, modificaciones de las playas por infraestructuras mal diseñadas o efectos derivados del cambio climático, como el retroceso de la línea de costa.
  • Garantiza nuestra seguridad jurídica, porque en el 95% de las demandas ante los tribunales se ha fallado a favor del interés general del Estado frente al interés particular.
  • Frente a la acelerada degradación del entorno costero en décadas anteriores y la desvalorización de los activos públicos y privados en el litoral, la Ley de Costas avala otros modelos de desarrollo, donde el respeto al entorno y a los procesos ecológicos sean un factor de competitividad y la base para generar empleo y riqueza.
  • La Ley de Costas salvaguarda el valor económico y estratégico del litoral para importantes actividades económicas, tales como el turismo, la pesca y el marisqueo, la agricultura costera o los deportes náuticos. Según datos del Ministerio de Medio Ambiente, una costa bien conservada genera puestos de trabajo y beneficios de unos 8.000 millones de euros al año (10% del PIB).
  • La Ley permite el asentamiento de determinados establecimientos en nuestras playas, siempre y cuando no contravengan la legislación.
  • No queremos que las zonas degradadas sean la recompensa para quienes han maltratado nuestra costa. En lugar de devolverla a las condiciones originales, ahora podrán tener opción a apropiarse de ellas con mayor facilidad.
  • La Plataforma defiende la transparencia urbanística y la eliminación de las figuras que favorecen la especulación y la corrupción a nuestra costa. El objetivo es evitar la vulneración de los derechos individuales de los ciudadanos europeos, tal y como fue denunciado por el informe Auken y aparece recogido en la Directiva de Gestión Integrada de Zonas Costeras elaborada por la Unión Europea, mediante una adecuada aplicación de la Ley de Costas.
En dos décadas, nuestra costa ha perdido una superficie similar a ocho campos de fútbol cada día. Una costa mal conservada nos cuesta miles de millones de euros cada año, dinero público que se destina a la restauración de paseos marítimos, playas, infraestructuras costeras y al control de vertidos en una espiral de gasto sin fin.

Una reforma de la Ley de Costas, en los términos planteados por el Gobierno, donde solo unos pocos se verían favorecidos, con una revisión del litoral deslindado (con más del 90% realizado), supondría un verdadero factor de inseguridad jurídica e implicaría un enorme coste que pagaríamos todos con el dinero de nuestros impuestos.